Kamyon Şoförü Seviye 3 MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi
Geçimini şoförlük yaparak sağlayan kamyon ve otobüsçülerin direksiyona geçebilmesi için meslekî yeterlilik belgesi alması gerekiyor.
- Kamyon Şoförü MYK Belgesi Seviye 3 Belgesi nereden alınır?
- Kamyon Şoförü Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı zor mu?
- Kamyon Şoförü MYK Belgesi ücretli mi?
- Kamyon Şoförü MYK Belgesini kimler alabilir?
- Kamyon Şoförü MYK Belgesi almak zorunlu mu?
- Kamyon Şoförü MYK Belgesi sınav ve belge ücreti ne kadar?
- Kamyon Şoförü MYK Belgesi teşvik kapsamında mı?
Tüm bu sorularınızın cevabı bu yazımızda.
Ayrıca daha fazla ve ayrıntılı bilgi almak için aşağıda ki yöntemlerden birini kullanmanızı öneririz.
- 444 2 385 numaralı müşteri destek hattımızı arayıp mesleğinizin teşvik kapsamında olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
- buraya tıklayarak müşteri temsilcilerimiz ile watsapp görüşmesi başlatabilirsiniz.
- Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) resmi web stesi “destek ve teşvikler” sayfasını ziyaret ederek destek ve teşvikler hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Kamyon Şoförü (Seviye 3)
Ulusal Yeterliliği 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Kanunu ile anılan Kanun uyarınca çıkartılan 19/10/2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ulusal Meslek Standartlarının ve Ulusal Yeterliliklerin Hazırlanması Hakkında Yönetmelik ve 27/11/2007 tarihli ve 26713 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Mesleki Yeterlilik Kurumu Sektör Komitelerinin Kuruluş, Görev, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre MYK’nın görevlendirdiği Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından hazırlanmış, sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak değerlendirilmiş ve MYK Ulaştırma, Lojistik ve Haberleşme Sektör Komitesi tarafından incelendikten sonra MYK Yönetim Kurulunca onaylanmıştır.
Kamyon Şoförü (Seviye 3)
Mesleki Yeterlilik Belgesini elde etmek isteyen adaylar birimlerde tanımlanan sınavlara tabi tutulur.
Adayların yeterlilik belgesini alabilmeleri için birimlerde tanımlanan sınavlardan başarılı olma şartı vardır.
Yeterlilik birimlerindeki sınavlar, her bir birim için ayrı ayrı yapılabileceği gibi birlikte de yapılabilir. Ancak her birimin değerlendirmesi bağımsız yapılmalıdır.
Yeterlilik birimlerinin geçerlilik süresi, birimin başarıldığı tarihten itibaren 2 yıldır.
Yeterlilik birimlerinin birleştirilerek bir yeterliliğin elde edilebilmesi için tüm birimlerin geçerliliğini koruyor olması gerekmektedir.
Teorik Sınav
Çoktan Seçmeli Sınav (T1): A1 birimine yönelik teorik sınav Ek A1-2’de yer alan “Bilgiler” kontrol listesine göre gerçekleştirilir. Teorik sınavda adaylara en az yirmi (20) soruluk 4 seçenekli çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde yazılı sınav uygulanmalıdır. Çoktan seçmeli sorularla düzenlenmiş sınavda yanlış cevaplandırılan sorulardan herhangi bir puan indirimi yapılmaz. Sınavda adaylara her soru için ortalama iki (2) dakika zaman verilir. Yazılı sınavda soruların en az % 60’ına doğru yanıt veren aday başarılı sayılır. Sınav soruları, bu birimde teorik sınav ile ölçülmesi öngörülen tüm bilgi ifadelerini (Ek A1-2) ölçmelidir.
Performansa Dayalı Sınav
Bu birime yönelik beceri ve yetkinlik ifadeleri diğer birimlerin beceri ve yetkinlik kontrol listelerinde tanımlanmış olup, bu kapsamda söz konusu beceri ve yetkinlik ifadelerinin ölçme ve değerlendirmesi yapılacaktır.