MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi 6 Farklı Yabancı Dilde Düzenlenecek.
- Mesleki Yeterlilik Belgesi – MYK Belgenizi aldınız mı?
- Yeni Düzenleme Yetki Belgesi – MYK Onaylı Yetki Belgesi
- MYK ustalık belgesi nasıl alınır?
- MYK kimlere zorunlu?
- MYK e Devlete ne zaman düşer?
- MYK sınavında kaç puan almak gerekir?
Ülkemiz çalışma hayatında nitelikli ve belgeli işgücünün ehliyeti konumuna dönüşmüştür. Uluslararası akreditasyona sahip MYK Mesleki Yeterlilik Belgeleri, 2019 yılından bu yana tüm mesleklerde Türkçe-İngilizce olarak çift dilde düzenlenecek.
Meslek sahiplerinin uluslararası iş gücüne katılımını kolaylaştırmada saygın bir belge olduğunu göstermiştir.
Yeni tasarıma sahip çift dilli mesleki yeterlilik belgesi ile vatandaşların yurtdışı iş ve kariyer arayışları kolaylaşıyor.
Yürütülen çalışmalar sonucunda meslek veri tabanına yeni diller eklendi. Mesleki Yeterlilik Belgelerinin 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren Türkçe- İngilizce’nin yanı sıra adayların tercihine göre;
Türkçe-Almanca, Türkçe-Fransızca, Türkçe-İspanyolca, Türkçe-Rusça ve Türkçe-Arapça gibi dillerde de düzenlenebiliyor.
Belgesini daha önce almış olan 1 milyondan fazla vatandaşımız ve işverenleri www.myk.gov.tr sorgulama yaparak artık belgelerini diğer dil seçeneklerinde de görüntüleyebiliyor.
Farklı dilde belge basımının yaygınlaştırılması için belgesinin farklı bir dilde tekrar düzenlenmesini talep eden bireyler için normal belge basım bedeli üzerinden %50 indirim uygulanacaktır.
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi uluslararası tanınırlığı sebebiyle özellikle yurt dışı projelerde ve işletmelerde istihdam edilen vatandaşlarımız tarafından talep edilmekte ve çalışanlar belgelerini İngilizce başta olmak üzere yeminli tercüme hizmeti alarak tercüme ettirmek zorunda kalmaktaydı.
Artık MYK Mesleki Yeterlilik Belgesinin gidilecek ülkenin diline göre ilave bir ücret ödenmeden çift dilli olarak düzenlenebilmesi ile yeminli tercümanlık ve noter onayı gibi masrafların belgeli işgücü üzerine ek yük oluşturmaması sağlanmıştır.
Uluslararası normlara ve akreditasyon standartlarına uygun, çift dilli yeni belge tasarımının, uluslararası mecrada tanınırlık ve prestij kazandırması hedeflenmekte olup bu sayede ülkemizin nitelikli ve belgeli işgücünün dünyada serbest dolaşımına katkı sağlanması amaçlanmıştır.